Deser kawowy

  •  
 
  • 230 ml mleka
  • 2 białka jajek
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki wody
  • 3-4łyżeczki cukru pudru bądź 4-5 łyżeczek słodzika
  • kilka migdałów

Mleko przegotować, rozpuścić w nim kawę.
Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, podgrzać do rozpuszczenia.
Wystudzić, połączyć z kawą, wystawić do lodówki.
Z białek i cukru bądź słodzika ubić sztywną piane.
Dodać do tężejącej kawy i delikatnie wymieszać.
Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
Przed podaniem posypać np; migdałami.



Z podanej ilości składników wyszły 3 deserki :)
Akcja: Nie kradnij zdjęć!