OTRĘBOWO - JAGODOWY OBIADEK, a co!!

autor przepisu Viola


Ponieważ nie zawsze mam ochotę na tradycyjny obiad :)






  • 100 g otrąb owsianych (zmiksowanych na mąkę)
  • 1 łyżka ksylitolu bądź cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 60 ml mleko o% tłuszczu
  • 60 ml wody gazowanej
  • 120 g jagód
Do polania
  • syrop klonowy

Wszystkie składniki (prócz jagód) dokładnie ze sobą połączyć, odstawić na kilka minutek by zgęstaniało. Dodać jagody, wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Podawać polane podgrzanym syropem klonowym.



Czyż nie wygląda pysznie?



Uważajcie na strzelające sokiem jagody :)


 

10 komentarzy :

  1. zazdroszczę takiego obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda obłędnie. Też bym chciała taki obiadek. :)

      Usuń
  2. Takie placuszki sa wspaniale - u mnie pojawiaja sie najczesciej w charakterze sniadania, ale obiad na slodko to tez dobry pomysl.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakty to takie typowe śniadanie, ale miałam ogromniastą ochotę na naleśniki z jagodami. Nie wytrzymałabym do jutra ;)

      Usuń
  3. wyglądają wrecz magicznie :).

    OdpowiedzUsuń
  4. Czasami fajne jest takie odstępstwo od narzuconych nam zasad;) Placuszki wyglądają bardzo apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie jest Was gościć :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda pysznie, oj tak :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowy3:24:00 PM

    Ile placuszków z przepisu Ci wyszło ? :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają przepysznie :) wspaniałe śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny! Zachęcam do zostawienia paru słów, każdy komentarz jest dla mnie bardzo ważny!

Akcja: Nie kradnij zdjęć!